« Mjus 2023 »
Ht Ked Sze Cs Pn Szo Vas
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
LEZÁRULT A TERVEZÉS IDÕSZAKA… Jászsági Kistérségi Helyi Közösség tagjai együtt a Jász hagyományokon, újszerû fejlesztéseken és sokszínû együttmûködésen alapuló versenyképes térségért

 

2008. május 30-án több mint öt hónap munkájának zárásaként elfogadásra került a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség (JKHK) elõzetesen elismert vidékfejlesztési akciócsoport - 17 Jász település több, mint 60 000 lakóját érintõ – tervezésének eredménye, a “Jász hagyományokon, újszerû fejlesztéseken és sokszínû együttmûködésen alapuló versenyképes térségért” címû Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (HVS), melyet a tagok az utolsó akciócsoport ülésükön egyhangúlag, ellenvélemény és tartózkodás nélkül támogattak.

A tervben az érintettek hét prioritást, valamint 14 intézkedést, továbbá az ezekhez tartozó megoldási javaslataikat fogalmazták meg annak érdekében, hogy Jászberényi kistérség tagjai korszerû versenyképes és integrálódó mezõgazdasággal, innovatív és strukturálisan kiegyensúlyozott ipari szerkezettel, sokoldalúan képzett, haladó társadalmi integrációval, valamennyi szektort magában foglaló, erõs kapcsolati hálóval rendelkezõ, együttmûködõ térségi társadalommal, jászsági és közösségi identitás és hagyományok húzóerejével rendelkezhessenek. A közösségek közötti gazdasági, társadalmi és kulturális kapcsolatok hatására erõsödhessenek a versenyképesség, az életminõség javuljon, a térség fejlettebbé, ismertebbé válhasson az elõttünk álló 2013-ig terjedõ idõszak végére. 

Az említett 14 intézkedéshez az akciócsoport tagok egy elõzetes –mind a tizenhét települést érintõ - igényfelmérés alapján forrásokat is rendeltek. A tervezõk – vezetõjük Bozóki Judit egyéni vállalkozó – egy támogató szoftver segítségével komplex tervet készítve, nem csak az ÚMVP III. és IV. tengelyének (LEADER) forrásait szerepeltették az elfogadott stratégiában, hanem ezeken kívül egyéb uniós és hazai támogatásokban rejlõ forráslehetõségeket is.

A 2008. május 19-én tartandó akciócsoport ülés keretén belül tartandó alakuló közgyûlés keretén belül létrehozták a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete. A JKHK elõzetesen elismert vidékfejlesztési akciócsoport 52 tagja közül 49 vélte úgy, hogy alapítója kíván lenni az egyesületnek, és teljesítették ennek minden feltételét. 

A JKHK Egyesület elnökének Lóczi Miklóst választották, az alelnök Eszes Béla, az elnökség további tagjai Szûcs Lajos, Tajti Erzsébet és Tóth Tibor lettek. A felügyelõbizottság elnökének Kozma Jánost választották a tagok, a további tagok pedig Dankó István, Gergely Zoltán, Hajdú László és Vinczéné Õze Erzsébet.

A tagozatok vezetõk Borbély Gyula (vállalkozói szféra), Kisbakonyi Zoltánné (közszféra) és Kovács Béláné Petõ Magdolna (civil szektor) lettek.

 

 

Bõvebb információk találhatóak a www.jabe.hu oldalon.

 

 

Mihályi Mónika

HVI irodavezetõ

 

Bozóki Judit

JKHK TKCS vezetõ


A lap tetejére
(c) Jászapátiak Baráti Egyesülete & Hezekiah 2007-2008. Minden jog fenntartva!